Pagina's

dinsdag 29 mei 2012

Immortal Embrace - Charlotte Blackwell


Serie: Embrace #1
Jaar van uitgave: 2011
 
Vertaald: Niet in het Nederlands vertaald 

Sophie Pierce heeft geleden sinds haar broer weg is gegaan en ze weet niet of ze er ooit overheen zal komen. Dat is totdat haar familie besloot te verhuizen naar Wenham, Massachusetts. Haar en haar broers en zussen moeten haar nieuwe kleine zusje beschermen en moeten dus terug naar de middelbare school. Hier vindt Sophie haar zielsmaat Nathanial en haar leven zoals ze het kent gaat veranderen.

Als vampier, houdt Sophie zich altijd een beetje afzijdig, maar als een middelbare schoolstudent moet ze leren om uit haar comfortzone te stappen. Sophie heeft in haar beste vriendin een sterke heks gevonden en een liefde die ze haar eigen kan noemen. Het leven lijkt perfect, totdat er iets tragisch gebeurt en bloed wordt verspilt. Zal Sophie de zoete geur van het bloed van haar geliefde kunnen weerstaan?

Dit is het verhaal van Sophie, een verhaal van een meisje die liefde en eeuwige vriendschap vindt. De opwinding van dit verhaal neemt je mee in de wereld van stervelingen, vampiers, heksen en vorm veranderaars. Dit allemaal ingepakt in een romantisch verhaal van jonge liefde, vriendschap en de betekenis van familie. Het verhaal van een meisje die probeert zichzelf te vinden wanneer ze dacht dat het allemaal verloren was. 

Eerst wil ik even benoemen dat ik de cover echt geweldig vind. Ik ben nogal in strijd met mijzelf wat ik van het boek vindt. Het boek gaat over vampiers, maar je hebt de neiging om dit te vergeten door het hele boek. Ik heb echt een hekel aan de schrijfstijl, er werd van alles verteld maar niet laten zien. Het leek alsof het ging om een grote dagboek in plaats van echt een verhaal. Ik was gefrustreerd met deze schrijfstijl vanaf het moment dat ik de eerste zin las. Het bevatte geen emoties en de gesprekken die er werden gevoerd, waren ontzettend slecht. Buiten de schrijfstijl was het verhaal oke, maar zeer voorspelbaar. Het hele concept over een familie vampiers die zich voeden aan dieren en de sieraden die zorgen dat ze in het daglicht kunnen lopen is al zo vaak gebruikt dat het allemaal niet overtuigend genoeg was. Er was niet echt een strijd in het boek, alhoewel de liefde tussen Sophie en Nathaniel een grote strijd moest voorstellen, kwam het niet zo over. Er is veel herhaling in het verhaal, zoals bijvoorbeeld Sophie die steeds maar weer blijft noemen dat ze niet goed is voor Nathaniel. Het kwam niet echt over alsof ze in strijd was met zichzelf, terwijl dat (na mijn mening) wel de bedoeling was. Het verhaal kon zoveel meer zijn, maar helaas was dat niet zo. Ik zou mijn tijd en geld hieraan niet nog eens verspillen.

Old Magic - Marianne Curley


http://photo.goodreads.com/books/1300143395l/565595.jpg
Boek: Old Magic
Jaar van uitgave: 2002
Vertaald: Vertaald in het Nederlands: De Vuurkring
 
Jarrod gelooft niet in het paranormale. Als Kate probeert hem te overtuigen dat hij buitengewone vaardigheden heeft die moeten worden ingezet, gaat hij alleen met haar hocus pocus akkoord omdat hij haar interessant vind. Echter, de gevaarlijke, ongecontroleerde versterking van zijn vaardigheid overtuigt hem ervan dat hij Kate serieus moet nemen. Samen beginnen ze aan een opmerkelijke reis, een die vele mysteriƫn zal ontrafelen, een die de familie van Jarrod al voor generaties achtervolgd. De tieners zullen het moeten opnemen tegen immense krachten in een gevecht om ongedaan te maken wat in het verleden is gebeurt en de toekomst zal vormen.

Het is een paar maanden geleden dat ik dit boek gelezen heb, maar ik vond het boek goed genoeg om nog te onthouden waar het over ging. Als eerst wil ik benoemen dat het boek gaat over magie. Geen vampiers, geen weerwolven en geen engelen, maar gewoon magie!  Dat vond ik erg verfrissend en sprak mij gelijk aan. Ik vond het erg leuk dat er een stukje geschiedenis in het boek verwerkt was, dat maakte het echt interessant. Het verhaal gaat over Kate en Jarrod. Kate woont met haar oma en is zich bewust van haar magische krachten. Jarrod is zich hier niet bewust van, hij komt nieuw in het dorp en ontmoet Kate. Zij heeft gelijk door dat Jarrod speciale krachten heeft maar moet hem hiervan zien te overtuigen. Jarrod moet haar en zichzelf helpen en om dat voor elkaar te krijgen moeten ze op een reis gaan. Ik zal niet veel vertellen over de reis, omdat ik dan al veel over het verhaal zal onthullen. De reis in dit boek is echter geweldig, het hele avontuur is heel spannend en wat zij meemaken is niets waarover ik eerder heb gelezen. Ik vond het erg leuk dat in het boek gewisseld werd van Kate naar Jarrod, zodat je van beide de gedachten en gevoelens kwam te weten. Kate was moedig en zelfverzekerd, heel anders dan in de meeste boeken van dit genre. Jarrod was de persoon met veel problemen, hij geloofde niet in magie, wist niet op te staan tegen de populaire menigte. Je ziet hem groeien in het boek en ik vond het steeds leuker worden. Alhoewel ik het leuk vond om eindelijk een boek op zich te lezen, kan ik het niet helpen maar het gevoel te hebben dat ik wilde dat er nog een vervolg kwam. Dit boek is zeker aan te raden!

Indebted - Amy Bartol


Serie: Premonition #3
jaar van uitgave: 2012

Vertaald: Nog niet vertaald in het NederlandsIk hang mijn hoofd in verdriet voor slechts een moment wanneer ik weet dat ik echt alleen ben. Ik voel alsof ik na mijn eigen dood ga, net zoals hij heeft gezegd. Vervolgens ga ik weer vooruit. Ik steek een veld over van stenen en kippenvel op mijn armen wanneer ik langs de windmolen van mijn dromen kom. De geur in het veld is echter zoet, niet de geur van warmte, zoals het was in mijn visioenen. Ik staar naar beneden vanaf de heuvel, voorbij het kleine witte huis dat ik wist dat er zou zijn. De kerk ziet er donker en grimmig uit, met zijn houten gevel, afgetopt door lange, speerwerpige torenspitsen die naar de hemel reiken. Zwarte, onheilspellende wolken hebben zich verzameld boven het daklijn, alsof de hemel mij de weg wijst.

Wow wat hield ik van deze derde boek in de premonition series. Hier vind je wat ik vind van mijn eerste boek en hier van het tweede boek. Ik ben echt verliefd op de karakters van het boek. Evie, de hoofd persoon is een sterke jonge dame en ze probeert haar weg te vinden in de wereld zonder iemand te kwetsen. Ik vind de driehoeksverhouding in dit boek ook erg sterk uitgespeeld. Alhoewel je Brennus eigenlijk moet en wil haten, lukt het je soms toch niet. Je merkt dat je Brennus meer gaat snappen en het soms ook moeilijk is om te onthouden dat hij echt de slechterik hier is. In het boek komt ook naar voren dat Evie dit soms ook vergeet. Evie vind het fijn dat Brennus haar geeft wat zij wil en hij haar niet in het donker houdt over zijn plannen en dat is wat Reed wel altijd doet. Reed.. wat moet ik nog zeggen over hem. Ondanks dat hij over beschermend is, is hij gewoon in een woord geweldig! Evie en Reed horen echt bij elkaar en hun liefde spat van de bladzijdes af. Ik vind het ook erg leuk dat Russel in dit boek steeds stoerder wordt en minder afhankelijk. De nieuwe krachten die Evie en Russel ontwikkel zijn echt interessant. Het hele boek is gewoon zo goed, het is echt te aanraden om je tijd en geld hieraan te besteden!